02.jpg

Utvecklingspedagogik har ny visuell identitet

UPLOGGANY

Vi är glada över att nu kunna presentera vår nya visuella identitet, vilket bland annat innebär nya logotyper, nya färger och nytt formspråk. Ett nytt gemensamt utseende är ett viktigt och naturligt steg, då vi sedan en tid tillbaka har samlat samtliga verksamheter under samma huvudman.

Syftet med vår nya visuella identitet är att öka tydligheten externt för elever, brukare, föräldrar och andra som kommer i kontakt med oss samt att stärka vi-känslan mellan våra medarbetare och verksamheter.

Märket i den nya logotypen är ett hjärta, bildat av de sammanslagna bokstäverna U och P, för att förmedla Utvecklingspedagogiks grundvärdering; att allt arbete i våra verksamheter bedrivs med hjärtat, och att vi bemöter med värme och respekt. Logotypens  glada och pigga färg, ska förmedla bilden av Utvecklingspedagogik som ett öppet och framåt företag med en mångfald av verksamheter och människor.

Utvecklingspedagogiks nya visuella identitet beskriver och sammanfattar de 23 år av kunskap och erfarenhet som vi samlat på oss och är en viktig symbol för att vi med hjärta och klokhet skapar hög kvalitet och individuellt utformade insatser som bidrar till utveckling, delaktighet och livskvalitet för elever och brukare.

Den nya visuella identiteten kommer att implementeras succesivt under verksamhetsåret 2017/2018.

Niklas Ahlström, vd  och Per Ahlström vice vd

Studentlunch 2017

"Sjung om studentens lyckliga dar.."

Torsdagen den 8 juni samlades elever och lärare från våra studenters klasser för lunch i matsalen.

En vällagad trerätters-meny levererad från Rodengymnasiets kök serverades på festdukat bord.

Studentlunch17

Vi tackar våra studenter för tiden här hos oss och önskar lycka till i framtiden!

Bidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser

Tisdagen den 9 maj mottog Balders hus särskola ett bidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser att använda till IP-spelen som är en idrottstävling.

- Vi är så klart mycket tacksamma för stipendiet och ser fram emot årets IP-spel. De årliga IP-spelen brukar var mycket uppskattade av såväl elever som föräldrar. I år har vi infört en nyhet. Efter den gemensamma uppvärmningen startar ett motionslopp för de äldre deltagarna, samtidigt som skolelever mäter sina krafter efter bästa förmåga och förutsättningar i friidrott. Vi är naturligtvis väldigt stolta över detta, säger rektor Carina Köhl

Klicka här för att komma till Roslagens Sparbank och läsa mer

Friluftsdag

Tisdagen den 2 maj tog hela Balders hus en promenad till nya aktivitetsområdet i Vigelsjö. Väl där så testades rutschbanor, klätterställningar, gungor och balansstationer för olika balansövningar. Några valde att spela kubb, sparka fotboll, eller utforska skogen. Alla fick varsin grillad korv från den stora utegrillen och en festis. Solen sken från en klarblå himmel och humöret var på topp! Alla var nog enade om att var det en mycket lyckad förmiddag!

FD2

FD5

Glad Påsk önskar vi på Balders hus

pskkpsk4

Wilma och Amanda har gjort sig påskfina inför vårt årliga påskdisco och hallen är

pyntad med ägg och kycklingar. Nu  ska vi dansa loss och önskar er en riktigt Glad Påsk!

psk2

© 2016-2017 •  Balders Hus, Box 482, 761 24 NORRTÄLJE  •  Besök: Baldersgatan 3 •  0176-153 90  •  exp@baldershus.com