03.jpg

Balder Daglig verksamhet besöker Kistamässan

Jan från Balder daglig verksamhet besöker Kistamässan. Mässans tema är ”Mat för livet” och Jan provsmakar allt från pizza, glass, bakverk, godis, yoghurt m.m. Vi hade en trevlig dag med mycket nya intryck.

                           mssansentr

janterpizza           kakfat

Sinnesstimulering med musik

Här på Balder Daglig verksamhet Vigelsjö arbetar vi mycket med våra sinnen. Musik upplevs som en lustfylld aktivitet där vi stimulerar bland annat vår hörsel och känsel. Här spelar, känner och lyssnar vi tillsammans på det som vi har runt omkring oss. 

DvVigelsjoNov17

Hösttema på Jollen/Ekan

IMG 1228IMG 1230

IMG 1231IMG 1233

Vi har pratat om hösten och varit ute i naturen och plockat vackra lönnlöv, vi kände också hur det luktade höst. Elev väljer sedan bakgrundspapper och löv till sin tavla. Armar och ben ritades till där elev ansåg att de passade.  Tillbehör såsom ögon, hattar mm applicerades efter eget tycke och smak.

Nu sitter konstverken i vår korridor för alla att se!

Hälsningar F-3 Jollen/Ekan

 

Vi arbetar här enligt Lgr 11 med:

- Olika vädertyper/väderfenomen

- Årstidsväxlingar och kännetecken för olika årstider

- Djur och växter i närmiljön

- Att orientera oss i vår närmiljö

 

 

Tema hygien

På Aktern jobbar vi just nu med ett ämnesområdesövergripande tema om hygien och hur kroppen kan förändras när man blir tonåring.

Som start kom hygienexperten Uffe och hans kompis Bella. Bella hade ingen koll på det här med hur man tvättar sig, hur ofta man duschar eller hur man tvättar sina kläder. Hon fick hjälp av eleverna och Uffe med olika strategier för att komma ihåg hur man gör. Packningslista inför idrotten t.ex. eller ett duschschema.

Det tyckte vi var så bra, så nu har alla ett eget schema till dusch och egna packningslistor inför bad och idrott. Vi kommer också att undersöka olika hygienprodukter och göra marknadsundersökningar.

Aktern

Balders hus verksamheter har nya namn

Balders hus verksamheter, som ingår i Utvecklingspedagogik, har fått nya namn. Namnbytet är ett led i att alla Utvecklingspedagogiks verksamheter nu finns under samma huvudman.

De verksamheter som har nytt namn är

  • Balders hus förskola som nu heter Balder Förskola
  • Balders hus grundsärskola som nu heter Balderskolan - där fritidshemmet ingår
    Balders hus gymnasiesärskola som nu heter Balderskolan
  • Balders hus korttidstillsyn som nu heter Balder Fritid
  • Balders hus korttidsvistelse som nu heter Balder Korttids
  • Balders hus dagliga verksamhet Vigelsjö och Bakfickan, som båda nu heter
    Balder Daglig Verksamhet
  • balderskolanmm


Förutom nya namn på vissa av Utvecklingspedagogiks verksamheter har företaget och dess verksamheter också en ny visuell identitet (nya logotyper och färger) som kommer att implementeras succesivt under verksamhetsåret 2017/2018. Ovan kan du se våra nya logotyper.

De nya namnen samt Utvecklingspedagogiks nya visuella identitet beskriver och sammanfattar de 23 år av kunskap och erfarenhet som finns inom företaget och är viktiga symboler för att vi med hjärta och klokhet skapar hög kvalitet och individuellt utformade insatser som bidrar till utveckling, delaktighet och livskvalitet för elever och brukare.

Har du några frågor kring namnbytet är du välkommen att höra av dig till någon av oss.


Carina Köhl, rektor                                            Kristoffer Gustafsson, verksamhetschef
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                             Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 


Besök från Belgrad

 VisitorsfromBelgrade

Fem personer från Utbildningsväsendet i Belgrad, under ledning av Stevan Nestorov besökte Balders hus som ett led i sitt projekt: "Let's make our Special Education Schools more European". För att kunna göra resan har gruppen sökt stipendium från det Europeiska utbytesprogrammet Erasmus. Därigenom kan man få möjlighet att studera och praktisera i Europa. Erasmusprogrammet har funnits sedan 1987 och möjliggör ett utbyte mellan olika skolor och universitet. Det största intresset låg i möjligheten att genomföra inriktningen Träningsskola som ett alternativ för elever i Grundsärskolan.

Besökarna var mycket positiva efter besöket, där de fick träffa ledning, pedagoger och administration.

Rektor Carina Köhl: - En härlig dag där vi kunde presentera vår verksamhet för en mycket intresserad grupp, som själva har mångårig erfarenhet av särskolans verksamhet på hög nivå i sitt hemland. Att göra presentationen på engelska var väl den största utmaningen, samt att bli filmad i  en rektorsintervju.

Swedish fika tillsammans med potatisbullar gjorde väl att dagen fick lite extra guldkant. Ingen fortsättning är planerad förutom mailkontakt kring kompletteringar på olika områden som gruppen skall rapportera vid hemkomsten.

Vi tackar Stevan Nestorov med kollegor för ett trevligt och lärorikt besök.

 

© 2016-2017 •  Balders Hus, Box 482, 761 24 NORRTÄLJE  •  Besök: Baldersgatan 3 •  0176-153 90  •  exp@baldershus.com